Servis Blog Design Dan SEO - Advertorial

Blog anda kurang pelawat? Blog anda kurang penarik? Apa yang tak kena ek?

Anda tentu penah terbaca atau terjumpa kat mana mana dengan perkataan SEO. Tapi ramai lagi peniaga-peniaga online masih asing dengan benda alah SEO nih.

Contohnya gini. Andaikan kita jual baju kanak kanak. Kita pun cubalah search perkataan 'baju kanak-kanak' kat google.com.my nak cari kat mana letaknya blog kita, tapi blog kita takde kuar pun kat page pertama result google.com.my tu. Pegi page kedua pun takde gak. Page ketiga? Keempat? Kat mana ek blog kita. Akibatnya blog kita kurang pelawat kerana orang yang nak cari baju kanak kanak tu dah masuk blog lain dulu yang diorang jumpa kat page pertama atau kedua hasil carian google.com.my tadi

Itu petandanya blog anda tidak dioptimasikan untuk hasil carian kat google.com.my. Mengapa saya hanya tumpu pada google.com.my? Sebabnya utamanya ialah kita berniaga di Malaysia dan pelanggan kita juga orang tempatan. Sebab kedua adalah kerana di page pertama google.com.my saingannya masih kurang.

Sekiranya anda telah melakukan beberapa proses SEO nih kemungkinan besar blogshop anda akan keluar di page pertama hasil carian kat google.com.my nanti.

Untuk servis blog design dan SEO nih anda boleh emailkan ke idetsaad@gmail.com dengan tajuk Blog Design & SEO untuk berbincang tentang servis yang ditawarkan.

Bertindak cepat kerana kami cuma melakukan SEO untuk satu niche satu blogshop sahaja. Email ke idetsaad@gmail.com untuk keterangan lanjut.

Thank You - Izan